نماد سایت ایران دی دی اس

از عصب کشی دندان با لیزر چه می‌دانید؟

عصب کشی با لیزر

در عصب­ کشی دندان بوسیله پرتو لیزر، لیزر و هالستیک دندانپزشکی از پروتکل درمانی آندودنتیک دو طول موج (Twinlight ) استفاده می­کند. آیا شما تا کنون از این روش برای عصب‌کشی دندان استفاده کرده‌اید؟ فکر می‌کنید مزایای این روش نسبت به روش سنتی چیست؟ در این مقاله با ما همراه باشید تا با این روش بیشتر آشنا شوید.


بیشتر بخوانید، بیشتر بدانید: پر کردن دندان با کامپوزیت


دلایل انجام عصب‌کشی دندان

زمانی که پوسیدگی دندان گسترش می‌یابد و به بافت زنده‌ی درون دندان، یعنی عصب یا پالپ دندان، می‌رسد، لازم است که درمان دندان درد و درمان عصب‌کشی انجام شود. همچنین در صورتی که دندانی به شدت آسیب دیده باشد و یا در ریشه یا داخل دندان، عفونت به وجود آمده باشد، باز هم انجام درمان ریشه ضروری است. مشکلات و بیماری‌های مربوط به ریشه‌ی دندان ممکن است بدون بروز هیچ علائمی، ایجاد شوند. اما در اغلب موارد بیماران احساس درد و نارحتی می‌کنند که این موضوع نشان‌دهنده‌ی وجود مشکلی برای دندان است. افرادی که هر یک از علائم هشداردهنده‌ی زیر را دارند، لازم است در اولین فرصت به دندان پزشک مراجعه کنند.


برای مطالعه بیشتر: بلیچینگ دندان چیست؟


عصب کشی با لیزر

برای عصب کشی باید تاج دندان سوراخ شود تا دندانپزشک از طریق این سوراخ، ابزاری به نام فایل را وارد محفظه پالپ کرده و بافتهای آلوده را بردارد و پالپ را کامل تخلیه کند. در روش لیزری، نیازی نیست دندان با دریل سوراخ شود بلکه با لیزر می توان سوراخ دسترسی را در تاج به وجود آورد. به نظر می رسد استفاده از لیزر در عصب کشی احتمال باقی ماندن عفونت را کمتر می کند. از لیزر می توان برای شکل دهی و پاکسازی دیواره های پالپ نیز استفاده کرد.

سپس محفظه پالپ تمیز و پاکسازی و ضد عفونی می شود و با مواد مخصوصی (معمولا گاتا پِرچا) پر می شود. ممکن است از لیزر برای نرم کردن و شکل دادن به مواد پر کننده سیستم مجرای ریشه نیز استفاده شود.


شاید این مطلب هم برایتان مفید باشد: همه چیز درباره حفره خشک دهان


مزایای استفاده از لیزر

اشعه‌ی لیزر برای موارد زیر مورد استفاده قرار می‌گیرد:

یکی از اهداف مهم در در انجام عصب‌کشی این است که محیط کانال عصبی به طور کامل ضدعفونی شود تا احتمال موفقیت این درمان به حداکثر برسد.


درباره‌ی آبسه دندان چه می‌دانید؟


مراحل عصب­ کشی دندان با لیزر

در طول درمان، از یک مته لیزری برای دسترسی به محفظه پالپ دندان استفاده می شود. این مته لیزر اجازه حذف دقیق تر ساختار دندان آسیبب دیده را می‌دهد و باعث اصطکاک کمتر در هنگام استفاده می‌شود.

پس از دسترسی به محفظه پالپ، دندانپزشک پالپ دندانی بیمار را خارج می­کند. سپس از یک لیزر بافت نرم برای کمک به استریل کردن ساختار دندان استفاده می­شود، از محفظه گرفته تا لوله‌های دندانی که به مرکز دندان منتهی می­شوند. سپس محفظه توخالی با یک ماده خنثی پر می­شود و دندان پوشیده می‌شود.


مطالعه‌ی مطلب مفید دیگر: دندان قروچه، از کمترین تا بدترین عوارض آن


میزان موفقیت عصب کشی با لیزر

جراحی ریشه دندان توسط لیزر تکنیکی است که نسبت به فرآیندهای قدیمی عصب­ کشی نتایج بهتر و پایدارتری را ارائه می­دهد. در صورتی که عصب­ کشی توسط دندانپزشکی حاذق و با رعایت استانداردهای لازم صورت پذیرد، درمان نتیجه بخش خواهد بود. تنها در صورت بروز پوسیدگی مجدد در دندان، آسیب رسیدن به بافت دندان و یا بروز عفونت لازم است مجدداً پروسه درمان ادامه پیدا کند.


برای مطالعه بیشتر: رادیوگرافی پری اپیکال یا تک دندان


معایب عصب کشی دندان با لیزر

معایب عصب کشی دندان با لیزر این است که کانال ریشه معمولا صاف نیست اما نورلیزر مستقیم است. بنابراین می توان گفت روش های قدیمی مزایای بیشتری دارند زیرا به شکل منحنی هم می توان از آن ها استفاده کرد.

علاوه بر این تعاملات بین انرژی لیزر و بافت دندان منجر به افزایش دما می شود. نتیجتاً فضای کانال را خراب می کند و گاهی اوقات تا سطح بیرونی دندان نیز گسترش می یابد. از دیگر معایب آن این است که نسبت به دریل هزینه آن بالاتر است. هم چنین از لیزر نمی توان برای دندان هایی که قبلا با آمالگام پر شده اند استفاده کرد.


این مطلب را هم دنبال کنید: هر آنچه درباره جرم‌گیری دندان باید بدانید


حالاتی که عصب‌کشی با لیزر فایده‌ای ندارد

در شرایط زیر عصب کشی دندان چه بالیزر و چه بدون لیزر بی فایده است و بایددندان را کشید:

سخن پایانی

در این نوشتار با روش مدرن عصب‌کشی دندان آشنا شدیم. معایب و مزایای عصب‌کشی با لیزر را برشمردیم و دانستیم در چه شرایطی نمی‌توان از آن استفاده نمود. میزان ماندگاری عصب کشی دندان با لیزر به عوامل گوناگونی بستگی دارد.مهم ترین عامل تأثیرگذار حفظ مناسب ساختار دندان با درمان های جانبی چون کراون و حفظ بهداشت دهان و دندان است. شما هم نظرات و تجربیات خود را در کامنت با ما به اشتراک بگذارید.

خروج از نسخه موبایل