جراحی لیپوساکشن ، روشی کم خطر و کم تهاجمی جهت رفع چربی های اضافی اندام های مختلف بدن ؛ از قبیل شکم ، پهلوها ، بازوها ، سینه ها ، غبغب ، ران ها ، باسن ، پشت و غیره است که منجر به دستیابی به اندامی متناسب می شود. افرادی که در مشهد زندگی می کنند و قصد دارند این فرایند را انجام دهند بهتر است قبل از اقدام به انجام آن این مقاله را مطالعه فرمایند.
لیپوساکشن چیست؟
لیپوساکشن ، تکنیکی قدیمی به منظور پیکرتراشی و حذف چربی های موضعی می باشد و در طی آن ، به کمک یک لوله باریک که به دستگاه مکنده متصل است ، بدون ایجاد برش جراحی ، و تنها از طریق سوراخ هایی کوچک ، چربی های اضافه و نامرغوب تخلیه می گردد. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله جراحی پلاستیک چیست را بخوانید.
نکته ای که باید در نظر داشته باشید ؛ این است که لیپوساکشن ، موجب کاهش وزن نمی شود و فقط سایز اجزای بدن را کم می کند ؛ لذا ، برای افرادی که دچار چاقی مفرط بوده و در تمامی نقاط بدن ، دارای چربی اضافه هستند ؛ به هیچ وجه توصیه نمی گردد. در واقع این عمل زیبایی ، برای اشخاصی که تقریبا وزنی ایده آل داشته اما در برخی از نواحی بدن خود چربی های موضعی دارند و با ورزش یا راه های دیگر موفق به از بین بردن آن نشده اند ، مناسب است.
از عمل برداشتن چربی در کدام نواحی بدن استفاده می شود؟
لیپوساکشن معمولا برای از بین بردن و کاهش چربی در بدن ، در زمانی که بیمار به کمک ورزش و رژیم غذایی نتواند نتایج مطلوبی را کسب کند ، استفاده می شود. از جمله نواحی بدن که می توان در آن ها از این فرایند ، استفاده کرد می توان موارد زیر را نام برد :
- ناحیه شکم
- ناحیه بازو ها
- ناحیه باسن
- ناحیه قفسه سینه و پشت
- ناحیه ران ها
- ناحیه گردن
- کاهش اندازه و سایز سینه ها
با افزایش وزن ، میزان حجم و اندازه سلول های چربی افزایش پیدا می کنند. عمل لیپوساکشن به کاهش تعداد سلول های چربی ، در ناحیه خاصی از بدن کمک می کند. با توجه به ناحیه مورد نظر و حجم چربی اضافی آن ناحیه ، مقدار چربی که طی این روند از بدن خارج می شود ، متفاوت است. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله متخصص غدد و متابولیسم را بخوانید.
اگر بعد از جراحی وزن بیمار ثابت بماند ، تاثیرات و تغییر شکل آن ناحیه دائمی می باشد. معمولا در افراد دارای پوست نازک با خاصیت ارتجاعی مناسب ، بعد از لیپوساکشن پوست آن نواحی صاف به نظر می رسد. زیرا بعد از این روند پوست سعی در ایجاد تطابق ، میان پوست نواحی مورد جراحی قرار گرفته و نواحی دیگر می کند. درباره موضوعات جراحی زیبایی بیشتر بدانید.
در پوست هایی که دارای خاصیت ارتجاعی مناسب نمی باشند ، پس از عمل ممکن است پوست بیمار دچار شلی شود. عمل لیپوساکشن نمی تواند عوارض ناشی از کشیدگی پوست ، و بی نظمی های سطح پوست را درمان کند. بنابراین بهتر است این جراحی در حالتی در بیمار انجام شود که از سلامت خوبی برخوردار باشد ، تا کمترین عوارض در حین جراحی و بعد از آن در بیمار ایجاد شود. افراد دارای ضعف در سیستم ایمنی بدن ، دیابت ، جریان خون محدود و بیماری عروق کرونری ، کاندیدای مناسبی برای این روند نمی باشند.
معرفی انواع لیپوساکشن
- تامسنت
با بی حسی موضعی انجام می شود و به عنوان رایج ترین روش برداشت چربی شناخته می شود. در این روش ، در ابتدا میزان زیادی از نوعی محلول دارویی به نواحی ای از بدن که در آن ها چربی های موضعی تجمع یافته است تزریق می شود ، به طوری که در برخی موارد ، میزان محلول تزریق شونده بیشتر از سه برابر میزان چربی های اضافی موضع درمان می باشد.
- برداشت چربی با روش فوق مرطوب
با بیهوشی خفیف که بیمار در حین عمل حالتی خواب آلود دارد انجام می شود یا با روش بیهوشی عمومی که بیمار طی عمل به طور کامل در خواب به سر می برد ، انجام می پذیرد. این روش تا حدودی مشابه لیپوساکشن تامسنت می باشد و تنها تفاوت آن با روش قبلی در حجم محلول تزریق شده به موضع درمان است.
- برداشت چربی به کمک اولتراسوند
در این روش به کمک امواج اولتراسونیک ، سلول های چربی تخریب شده و به حالت مایع تبدیل می شوند و پس از آن این سلول ها از طریق مکش دستگاه ، از موضع مورد نظر تخلیه می شوند. لیپوساکشن به کمک اولتراسوند به دو روش خارجی و داخلی قابل انجام است.
- روش خارجی : در این روش ، توسط نوعی دستگاه مخصوص که ساطع کننده امواج اولتراسوند است اقدام به تخریب چربی ها از روی سطح پوست می شود.
- روش داخلی : در این روش ، توسط لوله ای ظریف و داغ ، موسوم به کانولا و از زیر سطح پوست اقدام به تخریب سلول های چربی صورت می گیرد.
- لیپوساکشن به کمک لیزر
در این روش به منظور ذوب نمودن سلول های چربی از امواج لیزر استفاده می شود. پس از تبدیل شدن سلول های چربی به حالتی آبکی مانند ، می توان به وسیله مکش وکیوم آن ها را از محل مورد درمان خارج نمود یا به آن ها اجازه داد تا به خودی خود و به کمک لوله های کوچک قرار داده شده در این ناحیه ( کانولا ) خارج شوند. لازم به ذکر است که لوله های مورد استفاده در عمل حذف چربی با لیزر به نسبت لوله هایی که در روش قدیمی لیپوساکشن مورد استفاده قرار می گرفت ، کوچک تر می باشند ، لذا عموما جراحان برای استخراج چربی موضعی از نواحی حساس بدن از قبیل صورت ، چانه و فک از این روش استفاده می کنند.
از دیگر مزایای حذف چربی به کمک لیزر ، می توان به کلاژن سازی در بافت ها به کمک امواج لیزر اشاره نمود. کلاژن سازی باعث افزایش استحکام بافت پوست می شود و به این ترتیب از افتادگی آن پس از عمل لیپوساکشن جلوگیری می کند.البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید موضوعات پزشک کودکان را مطالعه کنید.
موارد منع لیپوساکشن چیست؟
انجام عمل ليپوساکشن به افراد زیر توصیه نمی گردد :
- بیماران مبتلا به دیابت
- مبتلایان به بیماری های قلبی و عروقی
- افرادی که سیستم دفاعی بدنشان ضعیف است.
- اشخاصی که دارای جریان خون محدود هستند.
چه سنی مناسب برای لیپوساکشن است؟
انجام عمل لیپوپلاستی در هر سن ، از نوجوانان تا افراد مسن امکان پذیر است ؛ اما متخصصان پلاستیک ، معمولا توصیه می کنند ؛ چنانچه قصد این عمل زیبایی را دارید ، پس از سن 18 سالگی اقدام نمایید.
مراحل جراحی لیپوساکشن چگونه است؟
مرحله اول – بیهوشی
به منظور راحتی شما در حین انجام لیپوساکشن، جراح فوق تخصص پلاستیک از داروهای بیهوشی استفاده می نماید. جراح شما می تواند بر حسب شرایط جسمانیتان یکی از روش های بیهوشی شامل بی حسی موضعی، بیهوشی عمومی و تزریق داخل وریدی را برای لیپوساکشن انتخاب نماید. قطعاً وی بهترین روش را برای شما انتخاب می نماید.
مرحله دوم – برش جراحی
به منظور انجام لیپوساکشن، جراح برش کوچک و نامحسوسی بر روی محل مورد نظر ایجاد می کند.
در ابتدا به منظور کاهش خونریزی و تروما، بی حسی موضعی استریل و رقیق شده ای به فرد تزریق می گردد. سپس جراح لوله توخالی و باریکی که کانولا نام دارد، را از طریق برش های ایجاد شده وارد می کند و با حرکات رفت و برگشتی، چربی های مازاد را به واسطه ی وکیوم مخصوص جراحی و سرنگ کانولا از بدن فرد خارج می کند.
مرحله سوم – ملاحظه نتایج
پس از برطرف شدن تورم ناشی از لیپوساکشن، نتیجه نهایی قابل مشاهده می باشد.
لازم به ذکر است شما می توانید با رژیم غذایی مناسب و ورزش کردن، نتایج مثبت حاصل از لیپوساکشن را ماندگار نمایید. اما بالعکس افزایش وزن مجدد می تواند نتایج مطلوب و رضایت بخش حاصل را تغییر دهد.
عوارض لیپوساکشن چیست؟
همانند تمامی عمل های جراحی ، عمل لیپو ساکشن نیز دارای خطرات متعدد کوچک و بزرگی است که از میان آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- بد فرمی در شکل :
پس از انجام عمل زیبایی ممکن است پوست شما کمی ناهموار به نظر برسد. این موضوع معمولا به دلیل برداشتن ناهموار چربی ، ضعیف بودن خاصیت ارتجاعی پوست و درمان غیر معمول اتفاق می افتد. این تغییرات ممکن است دائمی بااشد و باعث کاهش اعتماد به نفس شما شود. از همین رو بهتر است در انتخاب جراح و متخصص خود به خوبی دقت نمایید.
- تجمع مایعات :
پس از انجام عمل برداشت چربی این احتمال وجود دارد که کیسه هایی که حاوی نوعی مایع هستند در زیر پوست تشکیل شوند. در برخی از موارد ممکن است این مایع با استفاده از یک سوزن توسط پزشک بیرون کشیده شود. لازم است بدانید که این عارضه طبیعی می باشد و به مرور زمان نیز از بین می رود.
- بی حسی و کرخت شدن:
این احتمال وجود دارد تا آن بخش از بدن که تحت درمان برداشت چربی قرار گرفته است برای همیشه یا به صورت موقتی بی حس بماند. در برخی از مواقع با تحریک موقت عصب ها می توان این مشکل را درمان کرد.
- عفونت :
یکی از مهم ترین عوارض لیپوساکشن می باشد که می تواند باعث به وجود آمدن مشکلات متعددی شود. البته لازم به ذکر است که عفونت در این پروسه نادر می باشد اما در صورت بروز بسیار خطرناک است. برای جلوگیری از بروز این اتفاق پرشکان بعد از درمان برای بیماران خود داروی آنتی بیوتیک تجویز می کنند که فرد موظف است برای ابتلا پیدا نکردن به عفونت آن ها را در زمان مناسب و به صورت مرتب مصرف کند. سهل انگاری در این امر می تواند جان شما را به خطر بیاندازد.
دوره نقاهت بعد از عمل تخلیه چربی شکم چیست؟
بیمار ممکن است پس از انجام عمل با تورم ، درد و کبودی مواجه شود که در این موارد جراح متخصص داروهایی را برای کنترل درد و پیشگیری از عفونت تجویز می کند. به طور کلی بیمار پس از چند روز استراحت می تواند به امور روزمره باز گردد و انجام فعالیت های سبک روزانه خود را از سر گیرد.
مراقبت های بعد از لیپوساکشن
دستیابی به نتیجه مطلوب از برداشت چربی در مشهد نیز نیاز به رعایت نکات و مراقبت های بعد از آن دارد ، بنابراین به نکاتی که در ذیل به آن ها اشاره شده است ، توجه نمایید.
- استعمال دخانیات و مصرف الکل پس از عمل لیپوساکشن ، سبب افزایش دوران نقاهت آن می گردد ؛ بنابراین به منظور تسریع در روند بهبودی ، توصیه می شود تا مدتی از مصرف آن ها اجتناب نمایید ؛ حتی در برخی از موارد ، پزشک توصیه می کند در معرض دود سیگار و قلیان نیز قرار نگیرید.
- در صورت احساس درد ، پس از اجازه از پزشک معالج خود اقدام به مصرف مسکن نمایید.
- از خوابیدن به پهلو یا شکم خودداری کرده و به شکل طاق باز بخوابید ؛ همچنین به منظور قرارگیری سر در مکانی بالاتر از بدن دو بالش در زیر سر خود قرار دهید.
- دکتر باقری به بیمارانی که در دوران نقاهت عمل لیپوساکشن در مشهد قرار دارند ، توصیه می گردد به مقدار فراوان آب بنوشند.
- از استراحت مطلق ، پرهیز کرده و به آرامی راه بروید.
- نمک و ادویه را تا حد قابل توجهی از رژیم غذایی خود کاهش داده یا حذف کنید.
ورم بعد از تخلیه چربی
بروز تورم و کبودی در دوران نقاهت عمل لیپوساکشن ، مسئله ای طبیعی بوده و جای هیچ گونه نگرانی ندارد ؛ چرا که با گذشت زمان و رعایت نکات به مرور برطرف می شود. مصرف آب آناناس و آب کرفس ، تاثیر به سزایی در رفع تورم و کبودی های ناشی از عمل دارد ؛ بنابراین این موارد را در رژیم غذایی خود قرار دهید.
سخن پایانی
شما در این مقاله با لیپوساکشن آشنا شدید. همچنین از نحوه انجام عمل و مراقبت های لازم آگاه شدید.اگر سوال یا نظری دارید آن را در کامنت مطرح کنید تا در اسرع وقت توسط ما جواب داده شود.