اگر از سایز سینههای خود راضی نیستید، پروتز سینه یا همان ماموپلاستی افزایشی بهترین راهکار برای شماست، عوارض جراحی پروتز سینه آگاه هستید؟ پیش از اقدام بر عمل پروتز پستان لازم است اطلاعاتی درباره این جراحی داشته باشید.
فهرست مطالب
- پروتز سینه چیست؟
- پروتزهای سینه از چه ساخته شده است؟
- چگونه پروتز سینه انجام میشود؟
- روشهای انجام پروتز سینه چگونه است؟
- عوارض انجام پروتز سینه چیست؟
- معرفی انواع مدل پروتز سینه
- مزایا و معایب استفاده از پروتز سینه چیست؟
- آیا پروتز سینه موجب سرطان سینه و یا تاخیر در تشخیص آن میشود؟
- سخن پایانی و سوالات متداول
پروتز سینه چیست؟
عمل جراحی پروتز پستان به جراحی اطلاق میشود که با هدف افزایش حجم و بازسازی پستان به روش ساب پکتورال و ساب گلاندولر به منظور تغییر شکل، اندازه و یا بافت سینه انجام میشود. در این جراحی، جراح سیلیکون، سالین و یا دیگر ایمپلنتها را در زیر عضلات سینه ناحیه ساب فاسیال قرار میدهد و این ایمپلنت ها بسته به جنس و کیفیت به طور میانگین از ۷ تا ۱۲ سال عمر میکنند.
در واقع میتوان گفت که جراحی پروتز پستان یکی از پرطرفدارترین جراحی های زیبایی در سراسر دنیا به حساب میآید. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله علت لخته خون در پریود را بخوانید.
پروتزهای سینه از چه ساخته شده است؟
همان گونه که قبلتر اشاره شد، ایمپلنت پستان نوعی پروتز پزشکی است که با هدف افزایش حجم و یا بازیابی شکل درون بافت سینه قرار میگیرد. این پروتز به طور معمول از ۳ جنس کلی تشکیل شده است:
ایمپلنت سالین یا نمکی
این ایمپلنت با محلول آب مقطر و نمک پر شده است و محلول آب نمک درون پوششی سیلیکونی نگه داری میشود. قابل توجه است که این نوع ایمپلنت قابلیت پر شدن با حجمهای متفاوتی از محلول را داراست که سفتی و شکل سینه را تغییر میدهد. توجه داشته باشید که در صورت نشت محلول از داخل پوشش سیلیکونی، جای نگرانی نیست و محلول توسط بدن جذب و دفع میشود.
مزایای ایمپلنت سالین
- برش کوچکتر
- نیاز به بررسی و مانیتورینگ کمتر
- هزینه کمتر
معایب ایمپلنت سالین
- افزایش ریسک چین خوردگی و قابل لمس شدن
- غیر طبیعی بودن در هنگام لمس
- تاثیر بیشتر روی بافت سینه
- احتمال ترکیدگی و نشت محلول
ایمپلنت سیلیکونی پر شده با ژل
پوششی سیلیکونی که با نوعی ژل سیلیکونی پر شده است. در این نوع خاص از ایمپلنت در صورت پارگی پوشش هم این شانس وجود دارد که ژل درون پوشش باقی بماند. قابل توجه است که بیمارانی که برای عمل پروتز پستان از این نوع ایمپلنت استفاده میکنند نیاز به بررسی بعد از عمل بیشتری دارند. نیاز است وضعیت این نوع ایمپلنت پس از کارگذاشته شدن توسط ام آر آی و اولترا ساند چک شود.
مزایای ایمپلنت سیلیکونی
- احتمال چین خوردگی و لمس شدن کمتر
- خطر خالی شدن خود به خود وجود ندارد
- در هنگام لمس همانند سینهی طبیعی میباشد
معایب ایمپلنت سیلیکونی
- نیاز به مانیتورینگ و بررسی
- پارگی بدون علامت
- هزینه بیشتر
- برش بزرگتر نسبت به ایمپلنت سالین
ایمپلنت کامپوزیتی جایگزین
سومین نوع ایمپلنت که موارد استفاده کمتری دارد ممکن است با رشتههای پلی پروپیلن، روغن سویا یا مواد دیگر پر شود.
چگونه پروتز سینه انجام میشود؟
در این جراحی یک کاشت یا چربی در پشت هر یک از پستانها قرار میگیرد در واقع ایمپلنتها یا پشت ماهیچههای قفسه سینه یا پشت بافت پستانهای شما قرار گرفته و میتوانند تا اندازه یک فنجان سایز آنها را تغییر دهند.
توجه داشته باشید که پروتز پستان همان روشی که برای لیفت سینه به کار میرود، نیست. لیفت برای افتادگی پستانها کاربرد دارد. ایمپلنتها از پوستههای نرم و انعطافپذیر سیلیکون ساخته شدهاند که با نمک یا ژل سیلیکون نیز پر میشوند.اگرچه در مورد پروتزهای سیلیکونی اختلاف نظرهایی وجود داشته است، اما هنوز هم در میان افرادی که جراحیهای زیبایی برای افزایش سایز پستان انجام میدهند، بسیار محبوب هستند.
روشهای انجام پروتز سینه چگونه است؟
درصورتیکه انتخاب شما انجام پروتز سینه باشد، به احتمال زیاد بهصورت سرپایی این عمل را در مرکز انجام خواهید داد که در اکثر مواقع فرد همان روز میتواند از مرکز مرخص شود.
این روش با بیهوشی انجام میشود تا دردی را احساس نکنید که از ۲۴ ساعت قبل باید دستورالعملهایی که توسط جراح دریافت کردهاید را به طور کامل انجام دهید. توصیه میکنم که این عمل را توسط بهترین دکتر پروتز سینه انجام دهید، جراح متخصص از طریق سه نوع برش زیر، ایمپلنت را برایتان انجام میدهد.
- زیر پستان (Inframammary)
- زیربغل (Axillary)
- بافت اطراف نوک پستان (Periareolar)
سپس جراح با برشی که انجام داده یک فضایی ایجاد کرده و پستان را از ماهیچههای سینه جدا کرده و ایمپلنت را در این فضا قرار میدهد. ایمپلنت دقیقاً باید در مرکز پستان قرار گیرد.اگر کاشت نمک را انتخاب کرده باشید، بعد از قرارگیری کپسول توسط جراح با نمک و آب پر میشود، اما اگر پروتز سیلیکونی را انتخاب کرده باشید، کپسول پروتز سینه از قبل پر شده و تنها کافی است در موقعیت مورد نظر قرار داده شوند. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله خشکی پوست در بارداری را بخوانید.
بعد از قراردادن کپسول پروتز برشهای موجود توسط پزشک بخیه شده و پانسمان میشود و بعد از اینکه اثر بیهوشی به طور کامل از بین رفت ترخیص خواهید شد، اما در دوره نقاهت باید مرتباً تحت نظر پزشک قرار داشته باشید و تمامی دستورالعملها را به طور دقیق انجام دهید.
عوارض انجام پروتز سینه چیست؟
یک خطر برای پروتز سینه، نیاز به اقدامات و پیگیریهای بعد از انجام جراحی است که معمولاً توسط افراد نادیده گرفته میشود. سایر خطرات و عوارض جانبی عبارتنداز:
- خونریزی و کبودی
- درد در سینه
- عفونت در محل جراحی یا اطراف ایمپلنت
- انقباض کپسول پروتز سینه یا تشکیل بافت اسکار داخل پستان (میتواند منجر به ازبینرفتن یا جابهجا شدن ایمپلنت شما شود)
- پارگی یا نشت پروتز
- عدم راحتی و تغییر احساس نسبت به پستانها که اغلب موقتی است.
- تجمع مایعات در اطراف ایمپلنت در صورت جراحی نادرست
- زخم شدید پوست
- تعریق شدید شبانه
اما مواردی وجود دارد که در صورت بروز باید سریعاً با پزشک خود تماس بگیرید. این موارد شامل:
- تب کردن
- قرمزی در سینه و اطراف آن خصوصاً رگههای قرمز روی پوست
- احساس گرما و داغی در اطراف محل برش
این موارد در پروتز پستان میتواند نشان دهنده عفونت باشد که نیاز به بررسی و اقدامات ضروری و سریع دارد. پس از بهبودی و طی کردن دوران نقاهت هرگونه درد در پستان، زیربغل یا تغییر در اندازه و شکل پستان در پروتزهای موقتی یا در پروتز دائمی سینه باید توسط جراح مورد بررسی قرار گیرد.
برخی از این عوامل میتوانند نشان دهنده پارگی کپسول پروتز باشند که تشخیص پارگی آسان نبوده و سریع انجام نمیشود، زیرا ایمپلنتها بسیار آرام نشت میکنند. عوارض نادری مانند درد در قفسه سینه و تنگی نفس نیز ممکن است بعد از پروتز تجربه کنید که در این صورت سریعاً با پزشک خود ملاقات کنید.
معرفی انواع مدل پروتز سینه
همانطور که اشاره کردیم دو نوع پروتز پستان وجود دارد که معمولتر هستند.
مدل پروتز سینه آب نمکی
پروتزهای آب نمکی دارای یک پوسته خارجی سیلیکونی هستند که با محلول استریل آب نمک در حین جراحی پر میشوند. این نوع از ایمپلنتها در اندازههای مختلف وجود دارند. از این نوع علاوه بر بزرگ کردن سایز سینه یا تقارن بخشیدن به آن برای بهبود بخشیدن به جراحیهای ناموفق قبلی نیز استفاده میشود. ایمپلنتهای نمکی برای افراد بالای ۱۸ سال بیخطر است.
مدل پروتز سینه سیلیکونی
این مدل از ایمپلنتها یک پوسته بیرونی سیلیکونی دارند که داخل آن نیز با ژل سیلیکون پر میشود. اندازههای متفاوتی برای این پروتز سیلیکونی نیز وجود دارد. پروتز پستان سیلیکونی برای زنان بالای ۲۲ سال تأیید شده است. همچنین از آنها برای بهبود بخشیدن به جراحیهای قبلی نیز میتوان استفاده کرد.
پروتز سینه اشکی
این مدل برای خانمهایی که میخواهند کمبود سینه خود را با جراحی جبران کنند و درعینحال ظاهری بسیار طبیعی داشته باشند، بسیار مناسب بوده و مورداستفاده قرار میگیرد.
پروتز سینه گرد
خانمهایی که دوست دارند سینههای برجسته داشته باشند باید این مدل از پروتز سینه را انتخاب کنند.
مزایا و معایب استفاده از پروتز سینه چیست؟
پروتزسینه میتواند به شما کمک کند:
اگر فکر میکنید که پستان شما کوچک است یا سایز یکی کم تر از دیگری است ظاهر شما را بهبود می بخشد. همچنین تغییرات ایجاد شده در سایز سینه ها بعد از بارداری را هم می تواند بهبود ببخشید.
تصحیح سینه ها بعد از جراحی سینه در اهداف مختلف و افزایش اعتماد به نفس از دیگر مزایای جراحی پروتز پستان است.
پروتز سینه همچنین خطرات متعددی را به همراه دارد که از جمله آنها می توان موارد زیر را نام برد:
- محل التیام زخم که ممکن است شکل پروتز سینه را تغییر دهد.
- درد سینه
- عفونت
- تغییر در حساسیت هاله سینه و نوک سینه و ناحیه ی آرئول
- نشت و یا تخریب پروتز
- اصلاح این مشکلات ممکن است نیاز به جراحی بیشتری برای برداشتن یا تعویض پروتزها داشته باشد.
آیا پروتز سینه موجب سرطان سینه و یا تاخیر در تشخیص آن میشود؟
تاکنون هیچ دلیل علمی ثابت نکرده که پروتز پستان میتواند احتمال ابتلا به سرطان سینه را افزایش دهد پس به طور قطع نمیتوانیم این موضوع را تایید کنیم. اما عدهای بر این باورند که وجود برخی از انواع پروتز در سینه میتواند روند تشخیص سرطان با کمک ماموگرافی را به تاخیر بیندازد. البته امروز با پیشرفت علم پزشکی و دستگاههای تشخیص سرطان، احتمال تاخیر در تشخیص تا حد زیادی کاهش یافته است. اما به طور کلی گفته میشود که اگر سابقه ابتلا به سرطان سینه را در خانواده خود داشتهاید، تا حد امکان از انجام این جراحی خودداری کنید.
سخن پایانی
شما در این مقاله با پروتزسینه آشنا شدید. همچنین از نحوه عمل و مزایا و معایب آن آگاه شدید. اگر سوال یا نظری دارید آن را در کامنت مطرح کنید تا در اسرع وقت توسط ما جواب داده شود.
سوالات متداول
در صورتی که نمیخواهید از پروتز داخلی سینه استفاده میکنید و این احتمال را میدهید که به پروتزهای داخلی حساسیت نشان دهید، میتوانید از پروتزهای خارجی سینه استفاده کنید. پروتزهای خارجی بدون نیاز به جراحی قرار میگیرند. هرچند که این نوع از پروتز سینه هرگز ظاهری مشابه سینههای حقیقی نخواهند داشت.
شاید شما نیز بیشتر نام لیفت سینه یا ماستوپکسی را شنیده باشید و برایتان سوال باشد که لیفت سینه بهتر است یا پروتز؟ لازم است بدانید که هر یک از این دو جراحی زیبایی به منظور اهداف مختلفی انجام میشوند. لیفت سینه صرفا روشی برای رفع افتادگی سینهها و جوانتر شدن ظاهر آنهاست، اما پروتز سینه بیشتر برای کسانی که از اندازه سینههای خود رضایت ندارند، مناسب است. پس در نتیجه مقایسه این دو روش چندان منطقی نیست. برای درک بهتر تفاوت این دو روش، مطلب زیر برایتان مناسب خواهد بود.