آیا لمینت دندان برای زنان باردار مجاز است؟ لمینت دندان جزء خدمات دندانپزشکی محبوب است که با هدف زیبایی و ترمیمی و اصلاح طرح لبخند انجام میشود. معمولا لمینت دندان محدودیتی ندارد اما در مواردی مانند لمینت دندان در بارداری دندانپزشک انجام این کار را مجاز نمیداند. حساسیت دوره حاملگی بالاست و انجام برخی کارها ممکن است عوارض جدی برای مادر و جنین به دنبال داشته باشد. اگر برایتان سوال است که خانمهای باردار هم میتوانند این کار را انجام دهند یا بهخاطر احتمال مشکلات بارداری باید تا بعد از زایمان برای لمینت دندان صبر کنند پیشنهاد میکنیم که تا انتهای این مطلب با ما باشید.
فهرست مطالب
- لمینت دندان برای زنان باردار
- آیا امکان لمینت در دوران بارداری وجود دارد؟
- عوارض لمینت دندان برای زنان باردار چیست؟
- چرا نباید در بارداری دندانها را لمینت کرد؟
- لمینت در دوران بارداری خطرناک است؟
- سخن پایانی و سوالات متداول
لمینت دندان برای زنان باردار
تقریبا هیچ دندانپزشک یا دکتر زنانی را پیدا نمیکنید که انجام لمینت دندان برای زنان حامله را توصیه کند. از نظر آنها خانمهای باردار در این دوره صرفا مجاز به درمانهای ضروری و اورژانسی دندانپزشکی هستند.
یعنی خرابی یا پوسیدگی دندانی بهحدی رسیده باشد که قسمتهای زیادی از دهان و دندان درگیر شده یا احتمال سرایت عفونت به خون و بروز مشکلات بارداری بالا باشد. درغیراین صورت، بهتر است که هرگونه خدمات دندانپزشکی ازجمله لمینت دندان به بعد زایمان موکول شود.
آیا امکان لمینت در دوران بارداری وجود دارد؟
دوران بارداری دوره شیرین و درعینحال حساسی برای خانمهاست که محدودیتها و مشکلات زیادی بههمراه دارد از جمله بیماریهای دهان و دندان که در صورت جدیبودن باید درمان شوند. اما روشهای زیبایی دندانپزشکی مثل لمینت دندان در دوران بارداری ضرورت ندارد؛ چرا که حاملگی روی دهان و دندان تاثیر میگذارد. تورم و التهاب لثه، تحلیل مینای دندان، و کاهش کلسیم در بدن مادر از همین تغییراتی هستند که باعث شده دندانپزشکان انجام لمینت را به بعد از این دوران و زایمان موکول کنند.
عوارض لمینت دندان برای زنان باردار چیست؟
انجام لمینت دندان در خانمهای حامله، عوارض و مشکلات بارداری را برای مادر و جنین بهدنبال دارد:
۱. تورم و التهاب لثه
تغییرات هورمونی در بدن خانمها در حاملگی مشکلات و دردسرهای زیادی ایجاد میکند که علائم آن بیشتر از همه در دهان و دندان نمایان میشود. التهاب لثه در بارداری شایع بوده و در صورت لمینت تشدید شده و ممکن است باعث بیماریهای جدی شود.
۲. کاهش کلسیم در بدن مادر
جنین از مواد مغذی بدن مادر بهخصوص کلسیم تغذیه میکند که آن را از دندان و استخوانهای مادر میگیرد. انجام لمنیت در دوران بارداری باعث کاهش کلسیم بدن مادر میشود. عوارض آن هم تحلیلرفتن دندانهای مادر خواهد بود.
۳. تحلیل مینای دندان
علاوهبر مشکلات لثهای، تحلیل مینای دندان هم در این دوران معمولا زیاد دیده میشود. برای انجام لمینت دندانپزشک باید بخشی از مینای دندان را بتراشد، این یعنی میزان آسیبدیدگی مینای دندان در دوران حاملگی بیشتر است.
بهترین زمان جهت انجام درمان های زیبایی دندانپزشکی:
خوب است بدانید بهتر است قبل از اینکه به انجام لمینت دندان بپردازید، با دندانپزشک مشورت کنید. در دوران بارداری حتما باید چکاپ کنید. بهترین تایم برای درمان های زیبایی دندانپزشکی به شرح زیر می باشد:
لمینت در سه ماهه اول بارداری
دندانپزشکان لمینت دندان را در سه ماهه اول بارداری توصیه نمی کنند. یکی از مهم ترین دلایل این امر، این است که در سه ماهه ی اول، بافت جنین تشکیل می شود و به همین دلیل استفاده از مواد شیمیایی حساسیت برانگیز است. به همین خاطر درمان های طولانی مدت و سخت پیشنهاد نمی شود. علاوه بر این گاهی مادر دارای حالات خاصی مثل بی اشتهایی، استفراغ و حالت تهوع است که این حالات می تواند درمان را سخت کند. در این تایم دندانپزشک با دقت دندان ها را معاینه می کند. شما باید در این سه ماهه حداقل دو بار به دندانپزشکی مراجعه نمایید.
لمینت دندان در سه ماهه دوم بارداری
سه ماهه دوم بارداری بهترین زمان برای درمانهای ترمیمی دندانپزشکی است که بهتر است طی ۲ جلسه انجام شود تا به مادر فشار نیاید. بهخصوص که درازکشیدن به پشت در مدت طولانی برای خانم باردار مناسب نیست. از آنجایی که اعضای جنین تقریبا در این بازه شکل گرفتند بهترین زمان برای انجام درمان زیبایی دندانپزشکی است. بنابراین اگر قصد انجام لمینت در حاملگی را دارید بهتر است در سه ماهه دوم مراجعه کنید. همچنین باید از پزشک سوال کنید که لمینت دندان برای چه کسانی مناسب است تا از مشکلات بعدی آن آگاه باشید. آیا می دانید اندودنتیست کیست؟
لمینت دندان در سه ماهه سوم بارداری
بیشترین میزان رشد جنین در سه ماهه سوم بارداری شکل میگیرد و انجام درمانهای سخت و طولانی مثل لمینت دندان برای خانمهای حامله بههیچ وجه توصیه نمیشود.
درازکشیدن طولانیمدت به پشت به عروق خونرسان جفت فشار میآورد و احتمال ازبینرفتن جنین بهخاطر کمبود خون افزایش پیدا میکند.
لمینت در دوران شیردهی
مصرف داروهای ضددرد، بیحسیها، آنتیبیوتیک و ضدالتهابها در دوران شیردهی عوارضی برای نوزاد ندارد. بنابراین، انجام لمینت در دوران شیردهی هیچ محدودیتی ندارد و مادران شیرده میتوانند با خیال راحت برای انجام خدمات درمانی و زیبایی دندانپزشکی مراجعه کنند. البته بهتر است قبل از هر اقدامی حتما با دکتر زنان مشورت کنید و دندانپزشک را در جریان شیردهی قرار دهید.
چرا نباید در بارداری دندانها را لمینت کرد؟
علت مضر بودن این خدمات زیبایی برای خانمهای حامله عبارتند از:
ردیف | علل خودداری از لمینت در بارداری |
---|---|
۱ | عکسبرداری با اشعه ایکس برای مادر باردار و جنین مضر است. |
۲ | خوابیدن به پشت برای مدت طولانی به عروق خونرسانی جفت فشار آورده و خطر مرگ جنین را بهدنبال دارد. |
برای لمینت دندان در بارداری باید با پزشک زنان مشورت کرد؟
برای انجام خدمات دندانپزشکی ترمیمی یا زیبایی مانند لمینت حتما باید با پزشک زنان مشورت کنید و با تجویز دکتر زنان و مشاوره با دندانپزشک متخصص برای درمان دندانپزشکی اقدام کنید. درباره آبسه دندان بیشتر بخوانید.
لمینت در دوران بارداری خطرناک است؟
لمینت دندان خدمات زیبایی دندانپزشکی است که انجام آن در دوران بارداری چندان ضرورتی ندارد و ممکن است عوارض خطرناکی برای مادر و جنین داشته باشد؛ چرا که احتمال التهاب و تورم لثه، تحلیل مینای دندان و کاهش کلسیم بدن را بههمراه دارد. بهعلاوه اینکه اشعه ایکس برای عکسبرداری دندانها، و به پشت خوابیدن طولانی میتواند خطرناک باشد.
ممکن است لمینت دندان برای جنین خطرناک باشد؟
به پشت خوابیدن طولانی باعث فشارآوردن به عروق خونرسان جفت شده و ممکن است باعث ازبینرفتن جنین بهخاطر کمبود خون شود.
آیا لمینت دندان در حاملگی روی مادر تاثیر می گذارد؟
بله ممکن است باعث بروز مشکلاتی مانند تشدید التهاب لثه، تحلیل مینای دندان و کاهش کلسیم بدن مادر شود.
سخن پایانی
شما در این مقاله با نحوه انجان لمینت دندان برای زنان باردار آشنا شدید. همچنین از مزایا و عوارض آن برای مادر و جنین آگاه شدید. اگر سوال یا نظری دارید آن را درکامنت مطرح کنید تا در اسرع وقت توسط ما جواب داده شود.
سوالات متداول
تغذیه علمی است که رعایت اصول آن برای سالم زیستن و سالم بودن اهمیت فراوان دارد. کلیه اجزاء و اندامهای بدن از مواد موجود در غذاها ساخته شده است. همان غذایی که بوسیله مادر در دوران بارداری و توسط فرد از بدو تولد مصرف میشود. قبل از رویش دندانها مواد موجود در رژیم غذایی می تواند در تکامل مینا، ترکیب شیمیایی ، شکل و اندازه دندان تأثیر بگذارد. همچنین بعد از رویش دندان ها غذای مصرفی نقش مهمی در سلامت با تخریب دندانها به عهده دارد.
اگر از قبل از حاملگی به صورت منظم و یک روال روزانه به بهداشت دهان و دندان اهمیت بدهیم احتمال بسیار کمتر به مشکلات دندانی در دوران بارداری برمیخورید، برای این کار جدا از مسواک و نخ دندان میبایست از مواد غذایی ناسالم نیز دوری کنید چرا که علاوه بر آسیب زدن به دندان های شما برای کودک دلبندتان نیز مناسب نیست.
نکته ای که باید به آن توجه شود، افزایش هرمون در بدن شخص میباشد، که به صورت کلی فرد حامله را بیشتر در معرض خطر قرار میدهد.