نماد سایت ایران دی دی اس

همه چیز درباره حفره خشک دهان

حفره خشک

جالب است بدانید که در اثر کشیده شدن دندان ممکن است اختلالاتی در ناحیه دندان کشیده شده به وجود آید، یکی از این اختلالات حفره خشک دهان و یا درای ساکت است. در اثر عدم محافظت از دندان کشیده شده به وجود می آید. آیا شما دچار این اختلال بسیار دردناک پس از کشیدن دندان شده‌اید؟ از علائم آن چه می‌دانید؟ در این مقاله با ما همراه باشید تا با مشکلات و ناهنجاری دندان بیشتر آشنا شوید.

علل

علت دقیقی که سبب ایجاد عارضه حفره دهانی خشک یا درای ساکت می‌شود، همچنان در حال بررسی است. محققان بر این باورند که مسائل ویژه‌ای در ایجاد این عارضه دخیل هستند که شامل موارد زیر هستند:

علائم حفره خشک

علائم و نشانه‌های حفره خشک دندان ممکن است شامل موارد زیر باشد.

پایداری حفره خشک

حفره خشک معمولا سه تا پنج روز پس از کشیدن دندان رخ می‌دهد و درد ناشی از آن معمولا تا هفت روز طول می‌کشد. درد آن، درد بسیار شدیدی است و می‌تواند برای ۲۴ تا ۷۲ ساعت ادامه داشته باشد. پزشکان توصیه می‌کنند، اگر درد برای مدت بیشتری طول کشید، بیمار به سراغ انجام معاینات و بررسی‌های بیشتر برود. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله انواع لمینت دندان را بخوانید.

عوارض

حفره خشک دندان، به‌ ندرت به عفونت و یا عوارض جدی منجر می‌شود. با این حال احتمال عوارض بالقوه شامل تاخیر در به حفره خشک به ندرت موجب مشکلات بعدی می‌شود، با این حال اگر درمان نشود، مشکلات بعدی امکان پذیر هستند. مسائلی که ممکن است رخ دهند عبارتند از:

درمان

قرص های مسکن که معمولاً بدون نسخه از داروخانه تهیه می شوند و درمان‌‌های خانگی معمولا برای درمان درد حفره خشک کافی نیستند. افراد مبتلا به این بیماری معمولا باید برای درمان به سراغ دندانپزشک بروند.

بیشتر بخوانید، بیشتر بدانید: کشیدن دندان چه زمانی باید انجام شود؟ 

در بعضی موارد به چندین جلسه درمانی دندانپزشکی نیاز خواهد بود. در واقع بررسی‌‌ها نشان می‌دهند ۴۵ درصد افرادی که به این عارضه مبتلا هستند، باید چند جلسه به دندانپزشک خود مراجعه کنند تا بتوانند مشکل خود را برطرف کنند.

پاکسازی حفره

دندانپزشک با محلول آب نمک یا مایعات دیگر به پاکسازی حفره و محل زخم می‌پردازد. در این روش، دندانپزشک تکه‌‌های غذا یا باکتری‌‌هایی که می‌توانند موجب درد یا عفونت شوند را از محل زخم پاکسازی می‌کند.مقاله همه چیز درباره آبسه دندان را مطالعه کنید.

پانسمان حفره خشک

بستن محل حفره با پانسمان‌‌های دارویی می‌تواند موجب کاهش درد سریع آن شود.

بسته به شدت علائم، ممکن است به تعویض چند باره پانسمان نیاز باشد.

دارو درمانی

کنترل درد حفره خشک تا زمان بهبودی اهمیت زیادی دارد. افراد زیادی از داروهای تجویزی برای کاهش درد استفاده می‌کنند. اگر علائم خفیف باشند، مسکن‌‌های بدون نسخه نیز ممکن است قادر به کاهش علائم باشند. افراد باید در مورد گزینه‌‌های کاهش درد در اختیار خود با دندانپزشک مشورت کنند. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله عصب کشی دندان را بخوانید.

آنتی بیوتیک نیز ممکن است در صورت وجود عفونت در درون حفره و احتمال گسترش آن به بخش‌‌های دیگر دهان، نیاز باشد. علائم عفونت عبارتند از:

با چه اقداماتی از حفره خشک پیشگیری کنید

پیشگیری همواره بهتر از درمان است و یکی از بهترین روش‌‌های پیشگیری از حفره خشک، ایجاد یک برنامه مراقبت شخصی برای افزایش سرعت بهبودی و جلوگیری از نفوذ باکتری، غذا و هوا به محل زخم است. موارد بعدی اقداماتی هستند که باید بعد از کشیدن دندان انجام شوند:

پیشگیری از حفره خشک با کمک دندانپزشک

دندانپزشکان نیز می‌توانند با انجام اقداماتی از ایجاد حفره خشک پیشگیری کنند. برای مثال:

تجویز آنتی بیوتیک پیش از کشیدن دندان

بعضی از بررسی‌‌ها نشان می‌دهند، آنتی بیوتیک‌‌ها به میزان قابل توجهی خطر حفره خشک در کشیدن دندان‌‌های آسیا را کاهش می‌دهند. با این حال، استفاده از آنتی بیوتیک به عنوان اقدام پیشگیرانه، روشی بحث برانگیز است. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله ایمپلنت دندان چیست را بخوانید.

با این اوصاف، تجویز آنتی بیوتیک برای بعضی از افراد ضرورت دارد، برای مثال ممکن است برای افرادی که نقص سیستم ایمنی دارند آنتی بیوتیک تجویز شود. بیشتر بخوانید، بیشتر بدانید: اندودنتیست کیست؟

استفاده از مواد آنتی باکتریال

تجویز استفاده از دهانشویه یا ژل، قبل و بعد از جراحی می‌تواند خطر ابتلا به حفره خشک را کاهش دهد. به طور مشابه استفاده از محلول‌‌های ضد التهاب یا پانسمان نیز می‌تواند به کاهش خطر حفره خشک کمک کنند.

سخن پایانی

در این نوشتار درباره حفره خشک دهان سخن گفتیم. این یک عارضه دردناک دندانی است که گاهی‌ اوقات پس از کشیدن دندان دائمی در بزرگسالان ایجاد‌می‌شود. اگر دچار درد شدید پس از کشیدن دندان خود شدیدی، حتما به پزشک مراجعه کنید. شما هم نظرات و تجربیات خود را در کامنت بنویسید.

خروج از نسخه موبایل