دندانپزشکیدندانپزشکی زیباییمشکلات و ناهنجاری دندان

ایمپلنت دندان چیست و چگونه انجام می‌شود؟ + معرفی انواع ایمپلنت دندان و روش های انجام آن

ایمپلنت‌های دندانی راه حلی دائمی برای جایگزینی دندان‌های از دست رفته‌ هستند. رایج‌ترین نوع ایمپلنت دندان نوعی است که در آن دندانپزشک یک استوانه کوچک یا پیچ را به عنوان تکیه‌گاه در فک قرار می‌دهد که تا سطح لثه ارتفاع دارد و سپس یک دندان مصنوعی را روی آن نصب می‌کند. استوانه‌ای که در استخوان فک قرار می‌گیرد به عنوان ریشه دندان جدیدتان عمل می‌کند. به مرور زمان، ایمپلنت به استخوان فک جوش خورده و به پایه محکمی برای دندان جدید تبدیل می‌شود. این پروسه ثبات و پایداری دندان جدید را بهبود داده و از تحلیل رفتن استخوان فک جلوگیری می‌کند.


فهرست مطالب


ایمپلنت دندان چیست و چگونه انجام می‌شود؟

در گذشته وقتی فرد یکی از دندان های خود را از دست می داد، چاره ای جز این نداشت که سال ها منتظر بماند تا تمامی دندان های دیگر خود را از دست بدهد و سپس بتواند دندان مصنوعی متحرک را جایگزین کند. در مدتی که انتظار افتادن دندان های دیگر را می کشید، لثه به مرور تغییر شکل می داد، فرد به راحتی نمی توانست غذا بخورد یا تکلم کند و زیبایی دندان ها و سلامت دهان خود را از دست می داد. از طرفی، فرد اصلاً احساس راحتی با این دندان های مصنوعی نداشت و با مشکلات بسیاری مواجه می شد. بدفرم شدن دندان های مصنوعی و تحلیل لثه ها از مشکلات دندان مصنوعی های قدیمی بود.

اما پیشرفت تکنولوژی و روی کار آمدن پروتزها، دندانپزشکان هم توانستند از پروتزهای کاشتنی در داخل استخوان فک استفاده کنند. ایمپلنت دندان (Dental Implant) نوعی پروتز (فیکسچر) است که جراح ایمپلنت آن را داخل فک جایگذاری می کند.

نحوه درمان ایمپلنت دندان

این پروتز، دارای پایه ای از جنس تیتانیوم (گاهی زیرکونیا) است که با محیط دهان کاملاً سازگار است. پایه فلزی این پروتز داخل استخوان فک قرار می گیرد و مانند ریشه دندان عمل می کند. سپس در مراحل بعد، روکش دندان روی پایه قرار داده می شود و به این ترتیب فرد دندانی مانند دندان های طبیعی خود خواهد داشت که به راحتی و بدون نیاز به جدا کردن آن می تواند با غذا بجود و تکلم کند.به زبان ساده تر، ایمپلنت دندان مانند پیچی عمل می کند که جراح ایمپلنت به کمک دریل مخصوص استخوان فک را سوراخ می کند و آن را داخل فک قرار می دهد و وظیفه متصل کردن تاج دندان به ریشه را بر عهده دارد. این ایمپلنت ها هم می توانند به صورت تکی و هم به صورت گروهی استفاده شوند.

مرور جزئی تاریخچه‌ی درمان ایمپلنت دندان‌ها

شاید دانستن مختصری در مورد تاریخچه ایمپلنت ها و علت های به وجود آمدن آن ها برای شما جالب باشد. انسان از هزاران سال پیش به دلایلی مانند خرابی دندان، افزایش سن و حوادث و رویدادهای مختلف دندان های خود را از می داد. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله جرم گیری دندان با لیزر را بخوانید. از همان زمانی که انسان دندان خود را از دست داد و با مشکلات زیادی مواجه شد، به فکر یافتن جایگزینی برای دندان های از دست رفته بود. نخستین دندان مصنوعی انسان مربوط به ۲۵۰۰ سال پیش از میلاد مسیح است که در مکزیک امروزی یافت شده و ظاهری شبیه به دندان های گرگ دارد. با گذشت زمان، روش های مختلفی را امتحان کرد.

اما در نهایت این دکتر برینمارک (Branemark) سوئدی بود که موفق شد بهترین و علمی ترین جایگزین، یعنی ایمپلنت یا همان کاشت دندان در داخل فک را ارائه کند. بعد از معرفی این روش بود که به مرور پیشرفت های علم دندانپزشکی معطوف به ایمپلنت دندان شد و توانست موفقیت های بسیاری را با گذشت زمان تجربه کند. تا چند سال پیش، کاشت دندان عملی لوکس محسوب می شد که هم تعداد کمی از افراد می توانستند آن را انجام دهند و هم تعداد کمی از دندانپزشکان به انجام آن تسلط داشتند. خوشبختانه امروز با پیشرفت تکنولوژی و علم، روند کاشت دندان برای همه میسر شده است. در ادامه آماری از میزان از دست دادن دندان در سنین مختلف و میزان موفقیت روش نوین ایمپلنت را مشاهده می کنید.

بیشتر بخوانید:  کشیدن دندان چه زمانی باید انجام شود؟ + بررسی دلایل و عوارض کشیدن دندان

معرفی انواع ایمپلنت ها

  • دو مرحله ای
  • تک مرحله ای

ایمپلنت تک مرحله ای چگونه است؟

عبارت است از قرار دادن یک ایمپلنت بلندتر در استخوان فک بوسیله جراحی به گونه ای که سطح ایمپلنت از سطح لثه بالاتر باشد، چنان که پس از بخیه کردن و بستن لثه، سر ایمپلنت بیرون بوده و قابل مشاهده باشد. در نتیجه، پس از گذشت چند ماه از روند بهبودی بدون اینکه برای آشکار کردن سر ایمپبنت به جراحی نیاز باشد، میتوان اباتمنت را متصل کرد.

بررسی ایمپلنت دو مرحله ای

پروسه (روش) دو مرحله ای شامل جراحی برای قرار دادن ایمپلنت در استخوان فک و بستن (بخیه کردن) لثه می باشد. چند ماه پس از بهبودی، یک جراحی جزئی برای ترمیم و چسباندن کناره های لثه انجام می شود. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله  اصلاح طرح لبخند را بخوانید.

1- ایمپلنت های اندوستیال

این که در استخوان فک قرار داده می شوند، معمول ترین و رایج ترین نوع ایمپلنت دو مرحله ای هستند. ایمپلنت های اندوستیال که عمدتا به عنوان جایگزینی برای یک بریج (پل) یا دندان مصنوعی متحرک به کار می روند، شامل انواع پیچی (رزوه ای)، سیلندری (صاف و صیقلی) یا تیغه ای هستند.

انواع ایمپلنت دندان

2- ایمپلنت های ساب‌پریوستیال

در داخل بافت لثه و استخوان فک قرار داده می شود، با پایه ایمپلنت فلزی که از لثه بیرون بوده و نمایان است تا ریستوریشن را نگه دارد، معمول ترین و رایج ترین گونه ایمپلنت تک مرحله ای است. ساب پریوستیال عمدتا برای ثابت کردن دندان مصنوعی در بیمارانی که ارتفاع استخوان فکشان کافی نیست استفاده می شود.

3- روکش ها

با وجود اینکه اکثر ایمپلنت های دندانی از جنس تیتانیوم ساخته شده اند، سطح آن که بر یکپارچگی و ثبات درمان در دراز مدت تاثیر می گذارد، می تواند متفاوت باشد. یک سطح پر منفذ و ناصاف نسبت به یک سطح صاف و ماشین کاری شده بهتر است و به پیوند و ارتباط بیشتر با استخوان کمک می کند.

اندازه های انواع ایمپلنت چگونه است؟

راه دیگری برای طبقه بندی انواع ایمپلنت ها، طبقه بندی براساس اندازه آنها (پلتفرم) است، که مشخص می کند هر ایمپلنت با توجه به اندازه اش برای استفاده در کدام قسمت از دهان کاربرد دارد و می تواند در آن قسمت قرار بگیرد. اما با توجه به متفاوت بودن بیماران و با توجه به فضای در دسترس و میزان استخوان موجود هر فرد، استفاده از اندازه متفاوتی را ایجاب می کند.

پلتفرم استاندارد:

رنج قطر ایمپلنت های استاندارد از ۳٫۵ میلی متر تا ۴٫۲ میلی متر است. این ایمپلنت های نسبتا کوتاه و باریک بیشتر در سمت جلوی دهان قرار می گیرند.

پلتفرم عریض:

رنج قطر ایمپلنت های عریض از ۴٫۵ میلی متر تا ۶ میلی متر است و عموما در انتهای دهان قرار می گیرند.

پلتفرم کوچک و باریک:

رنج قطر ایمپلنت های کوچک و باریک از ۲ میلی متر تا ۳٫۵ میلی متر است و عموما برای بیمارانی استفاده می شود که فضای کافی بین ریشه دندان هایشان برای قرار دادن ایمپلنت بزرگتر وجود ندارد. این دسته همچنین ممکن است هنگامی که بیمار تراکم استخوان کافی نداشته باشد مورد استفاده قرار گیرند.

معرفی انواع اتصالات ایمپلنت

انواع ایمپلنت ها همچنین ممکن است براساس شکل / نوع سرشان طبقه بندی شوند. تمام ایمپلنت ها برای اینکه بتوانند به سر متصل شوند (بچسبند یا پیچ شوند)، به ریستوریشن و اباتمنت نیاز دارند.

اتصالات داخلی:

HEXکه دارای شکلی شش ضلعی است، اتصال داخلی هگز یک فضای آزاد در سر ایمپلنت است که ریستوریشن یا اباتمنت در آن پیچ می شود.

اتصالات خارجی هگز:

این اتصالات نیز مانند یک شش ضلعی بوده و در بالای سر ایمپلنت قرار دارند.

اتصالات داخلی هشت ضلعی:

شکل آن مانند یک هشت ضلعی است، اتصال داخلی هگز یک فضای آزاد در سر ایمپلنت است که ریستوریشن یا اباتمنت در آن پیچ می شود.

اتصالات داخلی هشت ضلعی

ایمپلنت دندان جایگزینی بسیار مناسب برای دندان های از دست رفته است و برای هر فردی که به هر دلیل یک یا چند دندان خود را از دست داده، مناسب است. کاشت دندان را می توان برای افراد زیر مناسب دانست:

  • افرادی که سلامت جسمی خوبی دارند و مبتلا به بیماری های خاص نیستند. ضعیف نبودن سیستم ایمنی یکی از مهم ترین فاکتورها در انجام جراحی کاشت دندان است و باید از آن اطمینان یابید.
  • افرادی که لثه هایی سالم دارند. لثه سالم برای حمایت از ایمپلنت دندان ضروری است. بیماری های پریودنتال (بیماری های لثه) می تواند باعث پس زدن ایمپلنت شود.
  • افرادی که استخوان آن ها برای نگه داشتن ایمپلنت در داخل فک کافی است. البته کسانی که استخوان کافی ندارند نیز می توانند با پیوند استخوان (گرافت استخوانی) ایمپلنت کنند.
بیشتر بخوانید:  با ارتودنسی دیمون آشنا شوید

بعد از کاشت نیز فرد باید متعهد شود که از دندان های ایمپلنت شده و لثه های خود به خوبی مراقبت می کند و به بهداشت دهان خود اهمیت می دهد. مسواک زدن منظم و استفاده از نخ دندان به حفظ سلامت دندان کاشته شده کمک می کند.

درمان ایمپلنت دندان چقدر زمان نیاز دارد؟

کاشت دندان و طول مدت درمان آن به وضعیت لثه ها و استخوان فک شما بستگی دارد. اگر برای کاشت ایمپلنت نیاز به گرافت استخوان باشد، پروسه درمان 6 تا 9 ماه طول می کشد. در این مدت بستر استخوان فک برای کاشت دندان آماده می شود. اگر پیوند استخوان همزمان با کاشت انجام شود، روند درمان بین 4 تا 9 ماه طول خواهد کشید.

درمان ایمپلنت دندان

از طرفی، اگر دندان شما از قبل افتاده باشد و یا نیازی نباشد که دندانپزشک دندان شما را بکشد و پیوند استخوان انجام دهد، به احتمال زیاد می تواند ایمپلنت را در یک مرحله و به صورت ایمپلنت در یک روز در حفره دندان قرار دهد؛ به این روش سریع که معمولاً در ایمپلنت دندان های جلویی کاربرد زیادی دارد، ایمپلنت فوری گفته می شود. اگر این نوع ایمپلنت با توجه به شرایط لثه شما امکان پذیر نباشد، متخصص ایمپلنت ناچار است تا بعد از چند هفته کاشت را انجام دهد. به این روش ایمپلنت فوری تاخیری گفته می شود که در چند هفته کوتاه قابل انجام است. در دیگر موارد که نیاز به پیوند استخوان و بهبود استخوان فک است، همان طور که اشاره کردیم، 4 تا 9 ماه طول خواهد کشید. به این روش، ایمپلنت تاخیری گفته می شود.

کدام ایمپلنت دندان مناسب شماست؟

قطعاً اگر شما بخواهید به عنوان بیمار برای کاشت دندان اقدام کنید، تنها با انتخاب بهترین جراح ایمپلنت می توانید از کیفیت بالای مواد مورد استفاده اطمینان حاصل کنید. هدف از کاشت دندان، جایگزین کردن دندانی است که بتواند به خوبی نقش دندان طبیعی از دست رفته شما را ایفا کند. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله پیوند استخوان قبل از ایمپلنت را بخوانید. این دندان قرار است تا برای همیشه شما را همراهی کند. به همین دلیل باید مقاومت و دوام بالایی داشته باشد. مهم ترین عاملی که یک پروتز دندانی را از سایرین متمایز می کند، دوام و مقاومت آن است.

ایمپلنت های رایج در بازار دندانپزشکی ایران

اکثر ایمپلنت هایی که در ایران وجود دارند و از کیفیت بسیار خوبی هم برخوردارند، ایمپلنت های ساخت کشور کره هستند. تعداد اندکی برندهای ساخت اروپا از جمله ایمپلنت فرانسوی، آلمانی و ایتالیایی و همچنین برندهای آمریکایی نیز وجود دارند که به دلیل محدودیت های تجاری، قیمت بسیار بالاتری دارند.

ایمپلنت دندان آمریکایی

آمریکا فعال ترین کشور در ساخت قطعات ایمپلنت است. برندهای زیمر (Zimmer)، آسترا تک (Astra Tech)، تری آی (3i)، بايوهورايزونز (Biohorizons)، نابل بایوکر (Nobel biocare) و اینترالاک (Intra-Lock) از بهترین برندهای ایمپلنت آمریکایی محسوب می شوند.

ایمپلنت دندان اروپایی

کشور سوئیس و آلمان یکی از بهترین کشورهای تولیدکننده سیستم های ایمپلنت هستند. اشترومن ( (Straumannبرند سوییسی و زایو (Xive)، انکیلوز (Ankylos)، بگو (Bego) و مدینتیکا (Medintika) از برترین برندهای ایمپلنت سوئیسی و آلمانی هستند. ایمپلنت ایتالیایی برند سوئدن اند مارتیتا (Sweden & Martina) و ایمپلنت فرانسوی اکسیوم (Axiom) از برند آنتوژیر (ANTHOGYR) نیز یکی از بهترین ایمپلنت های اروپایی هستند.

ایمپلنت دندان کره ای

ایمپلنت‌های کره ای به دلیل کیفیت بسیار خوب و قیمت مناسب توانسته اند در بازار ایران در میان دندانپزشکان و بیماران محبوب ترین نوع ایمپلنت نام بگیرند. ایمپلنت های کره ای اوستم (Osstem)، دنتیس (Dentis) و ایمپلنتیوم (Implantum) بهترین و باکیفیت ترین برندهای ایمپلنت محسوب می شوند.

طول عمر درمان ایمپلنت به چه عواملی بستگی دارد؟

اما اکنون که با برندهای مختلف ایمپلنت آیا تنها انتخاب بهترین مارک ایمپلنت دندان برای افزایش دوام آن کافی است؟ در پاسخ باید گفت که علاوه بر جنس و برند ایمپلنت، عوامل دیگری هم در دوام و میزان ماندگاری دندان های کاشته شده موثرند. از میان این عوامل می توان به موارد زیر اشاره کرد:

نمونه‌ای از درمان ایمپلنت دندان

انتخاب بهترین دندانپزشک که تجربه و مهارت کافی در حوزه کاشت دندان داشته باشد و به تکنیک های روز آشنا باشد. یک دندانپزشک خوب با توجه به وضعیت دهان و دندان شما، بهترین برند ایمپلنت را استفاده خواهد و اولویت را سلامت بیمار در نظر خواهد گرفت.مراقبت صحیح از دندان کاشته شده و حفظ بهداشت دهان و دندان بعد از کاشت از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و در نتیجه نهایی ایمپلنت تاثیر بسزایی دارد.

بیشتر بخوانید:  لب شکری یا شکاف لب و کام چیست و چگونه درمان می‌شود؟ + بررسی علل و علائم شکاف کام و لب

مزایای انجام ایمپلنت دندان چیست؟

زمانی که یکی از دندان های طبیعی خود را از دست می دهید، زیبایی لبخندتان کاهش خواهد داشت و این امر بر زیبایی کلی چهره نیز بی تاثیر نیست. از طرفی در زمان تکلم و غذا خوردن نیز با مشکلاتی مواجه خواهید شد. ایمپلنت مانع از بروز تمامی این مشکلات می شود.

از میان مزایای کاشت دائمی دندان می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. مانع از بروز مشکل برای سایر دندان ها می شود. کج شدن دندان های مجاور یکی از مهم ترین مشکلاتی است که بعد از افتادن دندان رخ می دهد.
  2. باعث بهبود زیبایی لبخند و در نتیجه افزایش اعتماد به نفس می شود.
  3. ظاهری شبیه به دندان های طبیعی دارد و سایرین متوجه غیرطبیعی بودن دندان نمی شوند.
  4. مانع از بروز مشکلاتی مانند تحلیل رفتن استخوان فک می شود.
  5. بروز عفونت و التهاب در لثه را به حداقل می رساند.
  6. مشکل تلفظ ناشی از نداشتن دندان را از بین می برد. دندان مصنوعی نیز در گذشته باعث بروز مشکل تلفظ می شود.
  7. به دلیل این که دندان های ایمپلنت شده بسیار شبیه به دندان های طبیعی است، تمیز کردن و رعایت بهداشت نیز با آن ها بسیار بهتر و بیشتر از دندان های مصنوعی متحرک است.
  8. به دلیل اتصال این دندان به استخوان فک، احتمال حرکت و تغییر حالت آن وجود ندارد. به همین دلیل فرد احساس راحتی با این دندان دارد.
  9. ایمپلنت بی خطرترین جایگزین برای دندان طبیعی است.
  10. این جراحی اگر توسط یک پریودنتیست خوب انجام شود، تا آخر عمر دندانی خواهید داشت که مانند دندان طبیعیتان عمل خواهد کرد و کار با آن آسان خواهد بود.

معایب ایمپلنت دندان چیست؟

کاشت دندان در مقایسه با سایر روش های درمان دندان افتاده، کمترین عوارض و مشکلات را دارد. در صورتی که در انتخاب جراح خود دقت کافی را داشته باشید، عوارض این روش به حداقل می رسد. از میان رایج ترین مشکلات ایمپلنت می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • احتمال شکستن بدنه ایمپلنت: این احتمال بسیار ضعیف است اما اگر فشار زیادی به ایمپلنت وارد شود (برای مثال با دندان ایمپلنت شده سعی در شکستن پسته یا فندق نمایید) بدنه آن می شکند.
  • احتمال افتادن روکش ایمپلنت: اگر فشار زیادی به ایمپلنت وارد شود، ممکن است که روکش آن بیفتد. در صورت بروز این مشکل باید دندانپزشک خود مراجعه نمایید.
  • عفونت کردن ایمپلنت: این مشکل به ندرت اتفاق می افتد و گاهی بیمار به اشتباه فکر می کند که ایمپلنت دچار عفونت شده است. اگر کاشت دندان به درستی صورت نگرفته باشد و خوب به استخوان جوش نخورده باشد، دندانپزشک با جدا کردن ایمپلنت، مجدداً کاشت را انجام می دهد.
  • شل شدن فیکسچر ایمپلنت: اگر فرد فشار زیادی به دندان کاشته شده وارد کند، ممکن است پیچ داخلی ایمپلنت شل شود. در این صورت باید با مراجعه به دندانپزشکتان مشکل را رفع کنید.

تجربه و تخصص دندانپزشکی چه تاثیری در روند درمانی دارد؟

کاشت دندان یکی از جراحی های مهم به حساب می آید که باید حتماً توسط یک متخصص خوب انجام شود تا مشکلات جبران ناپذیر برای لثه و دندان به وجود نیاید. همه ما با اهمیت سلامت دهان و دندان آشنا هستیم و به خوبی می دانیم که سلامت دهان با سلامت سایر اعضای بدن ارتباط مستقیم دارد. اگر دندانپزشک به دلیل نداشتن تخصص کافی خطایی در کار خود داشته باشد، سلامت دندان و لثه به خطر خواهد افتاد. یک عفونت ساده دندان می تواند به سایر اعضای حیاتی بدن مانند قلب و عروق را درگیر کند.

یک دندانپزشک خوب با انتخاب بهترین روش ایمپلنت و بهترین برند مانع از بروز مشکلاتی هم چون پس زدن ایمپلنت، عفونت و بد فرم شدن شکل ایمپلنت می شود. اما جراح ایمپلنت خوب چه ویژگی هایی دارد؟ در ادامه به بررسی این ویژگی ها خواهیم پرداخت.

چرا بعد از ایمپلنت دندان درد داریم؟

درد غیرقابل تحمل بعد از کاشت دندان ناشی از شل شدن هیلینگ کپ، عفونت و یا شل شدن ایمپلنت است. در صورت هر گونه مشکل حتماً در اسرع وقت به دندانپزشک خود مراجعه کنید.

اجزای ایمپلنت

نکات لازم قبل از انجام درمان ایمپلنت دندان:

مراقبت های قبل از ایمپلنت تاثیر بسزایی در موفقیت این جراحی دارد. مراقبت های قبل از ایمپلنت عبارتند از:

  • زمانی که به دندانپزشک مراجعه می کنید، حتماً تمامی اطلاعات خواسته شده را با دقت پر کنید و در زمان مشاوره تمامی نکات لازم را بیان کنید. اگر داروی خاصی مصرف می کنید، حتماً با پزشک در میان بگذارید.
  • بعد از معاینه دندانپزشک، حتماً اسکن رادیوگرافی ایمپلنت را که در اصطلاح به آن CBCT گفته می شود، تهیه کنید و به دندانپزشک خود ارائه کنید.
  • از یک هفته پیش از جراحی از مصرف داروهایی مانند آسپرین که باعث رقیق شدن خون می شود خودداری کنید.
  • از سه روز قبل از جراحی ایمپلنت، دهان شویه مناسب را استفاده کنید.
  • در صورت نیاز، جراح برای شما آنتی بیوتیک و مسکنی تجویز می کند تا روز قبل از جراحی مصرف کنید.
  • شب قبل از عمل استراحت کامل داشته باشید.
  • مراقبت های بعد از جراحی ایمپلنت دندان
  • مراقبت های بعد از کاشت دندان از اهمیت بسیاری برخوردار است و در ماندگاری و دوام ایمپلنت تاثیر بسزایی دارند.
بیشتر بخوانید:  4 برند محبوب ایمپلنت آمریکایی در ایران

مراقبت‌های لازم پس از درمان ایمپلنت دندان :

  • در روزهای اول بعد از ایمپلنت و تا زمانی که دندان بخیه دارد برای شست و شوی دهان از دهانشویه استفاده کنید. استفاده از مسواک در این مدت ممنوع است.
  • بعد از سه روز از ایمپلنت، نواحی اطراف دندان کاشته شده را با مسواک نرم بشویید.
  • بعد از هر بار غذا خوردن برای جلوگیری از جمع شدن میکروب حتماً از دهان شویه استفاده کنید.
  • تا 24 ساعت بعد از ایمپلنت از غذاهای سرد و نرم استفاده کنید. نوشیدنی ها و غذاهای گرم تا 24 ساعت ممنوع است.
مراقبت‌های لازم
  • داروهای تجویز شده را در زمان مقرر مصرف کنید. آنتی بیوتیک ها باید به دقت مصرف شوند.
  • ورم و التهاب بعد از ایمپلنت طبیعی است. برای کاهش ورم تا 72 ساعت بعد از جراحی از کمپرس یخ استفاده کنید.
  • تا 24 ساعت بعد از جراحی، روزی 3 مرتبه دهان خود را با دهانشویه بشویید.
  • تا 3 روز بعد از جراحی از خوردن چای و قهوه خودداری کنید. بعد از این مدت نیز چای و قهوه باید کمرنگ میل شود.
  • مصرف دخانیات و مشروبات الکلی را به حداقل برسانید.
  • مصرف مایعات زیاد و غذاهای نرم در هفته اول بعد از جراحی توصیه می شود.

چه غذاهایی را می توان بعد از جراحی ایمپلنت دندان استفاده کرد؟

در مورد رژیم غذایی بعد از کاشت دندان باید گفت که در اولین روزهای عمل ایمپلنت توصیه می شود که از خوردن غذاهای سفت و سخت خودداری کنید و در هنگام نوشیدن مایعات از نی استفاده شود. مهم ترین نکته ای که باید مورد توجه قرار گیرد این است که هیچ کدام از وعده های غذایی حذف نشود تا مواد غذایی مورد نیاز به بدن برسد و به این ترتیب دوران نقاهت زودتر سپری شود.

بهتر است طی چند روز اول بعد از عمل از غذای نرم و مایع مانند سوپ و فرنی خنک استفاده کنید. نگه داشت وضعیت هیدراته بدن مهم است. اکثر متخصصان جراحی لثه و دندان توصیه می کنند فقط برای چند روز اول فقط از مایعات یا غذاهای پوره مانند، مانند بستنی، سوپ، پودینگ و ماست استفاده کنید؛ البته این موضوع الزامی نیست.در اولین روز جراحی باید مایعات فراوان بنوشید و از مصرف مایعات یا غذای گرم خودداری کنید زیرا باعث خونریزی و تورم می شوند.

سخن پایانی

شما در این مقاله با ایمپلنت و روش انجام آن آشنا شدید.همچنین از انواع آن و روشهای اتصال و … آگاه شدید.اگر سوال یا نظری دارید آن را در کامنت مطرح کنید تا در اسرع وقت توسط ما جواب داده شود.

سوالات متداول

آیا ایمپلنت دندان مادام العمر می باشد ؟

ماندگاری ایمپلنت دندان به عواملی از جمله مراقبت های فرد بعد از جراحی و نحوه کاشت دندان بستگی دارد . در صورت که دندانپزشک دارای تخصص و تجربه کافی در این درمان باشد نتیجه جراحی موفق بوده و تا طولانی مدت دوام دارد .

آیا فردی که دچار تحلیل استخوان شده می تواند ایمپلنت انجام دهد ؟

تحلیل استخوان فک تنها به دلیل پوسیدگی و آسیب های دندان ایجاد نمی شود . ممکن است فرد بعد از کشیدن دندان دچار تحلیل شود که معمولا بعد از یک سال اتفاق می افتد. با این وجود در صورت انجام ایمپلنت دندان نتیجه موفقی نباشد و فرد بعد از چند سال یا کمتر نیاز به ایمپلنت مجدد دارد . در این موارد فرد بایدجراحی بازسازی استخوان انجام دهد تا آمادگی لازم برای ایمپلنت داشته باشد .

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا