دندانپزشکیدندانپزشکی زیباییمشکلات و ناهنجاری دندان

هر آنچه درباره جرم‌گیری دندان باید بدانید

جرم‌گیری یکی از بهترین روش‌ها برای از بین پلاک‌های روی دندان و لبخند زیباتر است. آیا شما تا کنون از این روش درمانی بهره برده‌ادی؟ این روش درمانی ساده، به شما کمک می‌کند که ضمن زیبایی از بیماری‌های پریودنتال هم به دور بمانید. اگر می‌خواهید اطلاعات بیشتری درباره جرم‌گیری دندان بدست آورید در این مقاله همراه ما باشید.

جرم گیری دندان چیست؟

با فعالیت باکتری های موجود در دهان، لایه هایی به نام پلاک دندان ایجاد می شوند. این لایه‌ها می توانند به مینای دندان آسیب رسانده و مشکلات و عوارض بی شماری را برای سلامت دهان و دندان ایجاد کنند. امکان برداشتن این پلاک ها به راحتی ممکن نبوده و لازم است تا دندانپزشک این کار را برای بیمار انجام شود.


بیشتر بخوانید، بیشتر بدانید: همه چیز درباره شکاف کام و لب


چرا دندان‌ها به سرعت رسوب می‌گیرند؟

تشکیل جرم های دندانی بسیار راحت و سریع اتفاق می افتد. شما باید به خوبی بهداشت دهان و دندان خود را رعایت کنید تا تشکیل آن ها را به تعویق انداخته و اجازه باقی ماندن آن ها را روی دندان های خود ندهید. برای اینکه بیشتر با علل ایجاد و زود جرم رفتن دندان آشنا شوید، بخش زیر را نیز مطالعه کنید.

فقط یک بار مسواک زدن در طول روز

یکی از دلایل شایعی که سبب زود جرم گرفتن دندان ها می شود، این است که شما تنها یک بار در روز از مسواک استفاده می کنید. برای اینکه نتیجه درستی از مسواک زدن خود بگیرید، حداقل باید دوبار در روز از مسواک استفاده داشته باشید. بهترین زمان آن نیز، یکی شب قبل از خواب و دیگری، صبح بعد از بیدار شدن از خواب می باشد.

بیشتر بخوانید:  ایمپلنت دندان چیست و چگونه انجام می‌شود؟ + معرفی انواع ایمپلنت دندان و فیلم روش های انجام آن

مصرف بیش از حد مواد غذایی چسبناک و شیرین

برخی از مواد غذایی مانند پیتزا، اسنک، گز، سوهان، انواع شیرینی ها و غیره می توانند دلیل رایجی بر تشکیل جرم های دندانی باشند.

جرم‌گیری دندان

بهتر است تا یک رژیم غذایی خوب و سالم را در پیش بگیرید و بعد از مصرف مواد غذایی شیرین و چسبناک، مسواک بزنید و یا اگر شرایط مسواک زدن را ندارید، حداقل دهان خود را با آب بشویید.

عدم استفاده از خمیر دندان

درست است که استفاده از خمیر دندان لزومی ندارد و مسواک زدن اصولی و صحیح، مهمتر می باشد، اما نباید از تاثیر خمیر دندان برای کاهش جرم های دندانی غافل شوید.

عدم استفاده از نخ دندان

یکی دیگر از مواردی که منجر به زود جرم گرفتن دندان ها می شود، استفاده نکردن از نخ دندان است. لازم است تا بسیاری از جرم های بین دندانی را با نخ دندان بردارید.

عدم مراجعه به مطب دندانپزشکی

باید بدانید که بخشی از جرم های دندان در قسمت هایی قرار می گیرند که مسواک و نخ دندان نمی توانند آن ها را بردارند. بنابراین ضروری است تا هر چند وقت یک بار به کلینیک دندانپزشکی مراجعه داشته باشید تا دندانپزشک به بررسی و ارزیابی شرایط دندان های شما بپردازد و اگر نیاز بود، جرم را برایتان انجام دهد. معمولا توصیه می شود تا حدود 6 ماه یک بار برای جرم‌گیری دندان به کلینیک دندانپزشکی مراجعه شود.

بیشتر بخوانید:  بررسی دلایل بوی بد دهان کودکان + معرفی روش های درمان بوی بد دهان کودکان

عدم درمان ارتودنسی

مورد دیگری که اهمیت زیادی دارد، ارتودنسی دندان است. افرادی که دارای ناهنجاری های دهان و دندان می باشند، یعنی دندان ها و فک آن ها در موقعیت نرمال و طبیعی قرار ندارد، بسیار در معرض ابتلا به بروز جرم های دندانی می باشند. زیرا تمیز کردن این دندان ها بسیار دشوار تر است. بنابراین اگر شما هم دچار دندان های به هم ریخته هستید، حتما در اسرع وقت به کلینیک ارتودنسی مراجعه کنید. با ارتودنتیست مشورت نمایید.


درباره‌ی بلیچینگ دندان چه می‌دانید؟


مزیت های انجام جرم گیری

مهم ترین مزیت جرم گیری دندان اگر به موقع انجام شود، پیشگیری از ایجاد یا گسترش پوسیدگی بوده و از بیماری لثه نیز جلو گیری می کند. اما به طور خاص مزیت های جرم گیری را می توان به شرح زیر لیست کرد:

  • جرم گیری از خونریزی لثه جلوگیری می کند.
  • از گسترش عفونت در لثه جلوگیری می کند.
  • سبب سفید شدن دندان ها می شود.
جرم‌گیری دندان
  • از گسترش پوسیدگی جلوگیری می کند.
  • سبب کاهش بوی بد دهان می گردد.
بیشتر بخوانید:  آمالگام دندان + مقایسه با کامپوزیت‌ها

معایب جرم گیری دندان

به طور کلی جرم گیری دندان معایب طولانی مدتی برایتان به همراه نخواهد داشت. با وجود تمام فواید و مزیت های این روش، می توانیم مواردی را نیز به عنوان معایب آن در نظر بگیریم که البته این معایب نباید دلیلی بر عدم انجام جرم گیری دندان باشد.

  1. جرم گیری تا حدود چند ساعت سبب حساسیت دندان ها شده که به مرور رفع می گردد.
  2. اگر در بازه های زمانی بسیار طولانی مدت، به مطب دندانپزشکی مراجعه می کنید، به احتمال زیاد در حین جرم گیری دچار خونریزی لثه می شوید که البته جای نگرانی نمی باشد. در این شرایط دندانپزشک توصیه های ضروری را برای شما شرح می دهد و همچنین لازم است تا در زمان هایی که دندانپزشک تعیین می کند، برای جرم گیری به مطب مراجعه کنید.
  3. اگر دچار سیستم ایمنی ضعیفی باشید، احتمال بروز عفونت وجود دارد.

شاید این مطلب هم برایتان جالب باشد: دندان‌قروچه، از کمترین تا بدترین عوارض آن


انواع روش های جرم گیری دندان

به طور کلی روش های جرم گیری دندان به سه شیوه تقسیم بندی می شود.

  • روش اول یک روش سنتی نسبتا دردناک است. به نام روش دستی جرم‌گیری که با استفاده از ابزارهای دستی دندان پزشکی پلاک‌های میکروبی از دندان برداشته می شود.
  • شیوه دوم استفاده از ابزار های اولتراسونیک  است. در این روش برای از بین بردن جرم ها ، از آب استفاده می شود. در واقع آب سرد پلاک‌های میکروبی چسیبیده به سطوح دندان‌ها را شسته و از بین می‌برد.
  • شیوه سوم ، زمانی استفاده می شود که گستردگی جرم دندانی بالا باشد. در این هنگام برای جرم گیری از شیوه های جراحی استفاده می شود.
بیشتر بخوانید:  بوی بد دهان + از علل تا درمان

خمیر دندان های ضد جرم

جرم روی دندان با مسواک و خمیر دندان از بین نمی رود و برای این کار لازم است تا از دندانپزشک کمک گرفته شود. خمیر دندان هایی که در بازار به عنوان ضد جرم معرفی شده اند، مقدار زیادی مواد ساینده دارند.

خمیر دندان جرم‌گیر

درست است که به سفید شدن دندان ها کمک می کنند، اما با داشتن سایندگی نباید بیش از حد از آن ها استفاده شود.

سخن پایانی

در این محتوا درباره جرم‌گیری دندان و رسوبات دندان‌ها صحبت کردیم. افراد زیادی تصور می کنند که جرم گیری به مینای دندان آسیب می رساند. اما این تصور کاملا اشتباه است، زیرا دستگاه های جرم گیری دندان، تنها قادر به برداشتن جرم های دندانی هستند و هیچ آسیبی به مینای دندان وارد نمی کنند. بنابراین با تفکر اشتباه دندان و لثه خود را در معرض پوسیدگی قرار ندهید. شما هم نظرات و تجربیات خود را در کامنت با ما به اشتراک بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا