مشکلات و ناهنجاری دندان

درباره پزشکی در سایت iranmedicinenews بیشتر بدانید

مجادله جدید در بارۀ ماهیتِ پزشکی بر اساس اصطلاحاتی انجام می پذیرد که با هنر و علم چندان سروکاری ندارند، بلکه بیشتر بر اساس مفاهیمِ پزشکیِ شاهدمحور یا بیمارمحور مطرح می شود. همچنین پزشکی زیبایی Medical Cosmetics یا Medical Aesthetics شاخه ای از طب است که هدف آن بهبود ظاهر فیزیکی و افزایش رضایت فرد از وضعیت خود می باشد. در این حوزه عمدتا از روشهای غیر تهاجمی و یا کم تهاجمی استفاده می شود. یک پزشک زیبایی در واقع پزشکی است که با گذراندن دوره های آموزشی خاص و فراگیری تکنیک های متعدد می تواند موقعیتی فراهم کند که نیازهای زیبایی مراجعین خود را بشناسند و به آرزوهایشان جامعه عمل بپوشاند. نکته جذاب و پرطرفدار در پزشکی زیبایی این است که روشهای جدید این علم عمدتا” تحت بی حسی موضعی یا حتی بدون آن انجام می شوند. چرا که امروزه درمانجویان مایلند علاوه بر حفظ سلامت جسمانی با به حداقل رساندن علایم و اثرات طبیعی پیری در ظاهرشان لذت بیشتری از زندگی ببرند. در مجله پزشکی – سلامت ایران مدیسن نیوز مقالات مفید زیادی برای مطالعه وجود به آن مزاجعه کنید.

بهترین نوع روکش دندان کدام است؟ 

بهترین نوع روکشها، روکشهای تمام فلزی با فلزات قیمتی و به عبارتی روکشهای تمام طلا میباشند که زیبایی را تامین نمیکنند. بعد از آنها روکش دندان زیرکونیا در سطح بسیار بالایی از کیفیت میباشد.

بیشتر بخوانید:  پر کردن دندان، درمانی رایج و کارا

روکش دندان عصب کشی شده

زمانی دندان شما نیاز به روکش دارد که تاج دندان، به شدت آسیب دیده و با ترمیمهای معمول قابل پر شدن نیست، یکی از مواردی که این موضوع را باعث میشود، بعد از عصب کشی ( درمان ریشه ) است. چرا که دندانی که نیاز به روت کانال دارد ، نه تنها به علت پوسیدگی بخش وسیعی از تاج خود را از دست داده بلکه بعد از درمان ریشه نیز خشک و شکننده میشود و چه بسا اگر ترکی در تاج دندان باشد، دندان خرد شده و از بین می رود. روکش با محافظت دور تا دور دندان آن در برابر نیروهای افقی و عمودی مستحکم ساخته و مانع از شکنندگی آن میشود.

روکش دندان برای زیبایی

یکی از موارد کاربرد روکش ، روکش دندان عصب کشی شده است که در بالا به آن اشاره کردیم. از موارد دیگر کاربرد روکش دندان میتوان به استفاده از آن برای زیبایی اشاره کرد. البته در این روش از انواع خاص پروتزهای ثابت دندان برای اصلاح  بد رنگی های دندانی استفاده میشود. 

برای زیبایی

البته در مواردی که تاج دندان آسیب دیده و سمپتومها وعلایم ترک در دندان دیده شود نیز از روکش استفاده میشود. شایان ذکر است  که شایعترین علامت این نوع آسیب به تاج دندان، درد دندان در حین جویدن است. و دندانپزشک معمولا از طریق دق کردن دندان در جهات مختلف به آن پی میبرد.

بیشتر بخوانید:  علت تغییر رنگ لمینت دندان چیست؟

روکش دندان چه زمانی کاربرد دارد؟

برای بزرگسالان، انواع روکش های دندان در شرایط زیر قابل استفاده هستند:

  • برای محافظت از یک دندان ضعیف (مثلا دندانی که پوسیده است) در برابر شکستن یا محکم نگه داشتن بخش‌های مختلف یک دندان ترک‌خورده کنار یکدیگر.
  • برای پوشاندن و حمایت از یک دندان با پرکردگی بزرگ زمانی که بخش وسیعی از دندان تخریب شده است.
  • برای محافظت از دندان‌هایی که تحت درمان کانال ریشه قرار گرفته‌اند (روکش دندان عصب کشی شده).
  • برای ترمیم هنگام شکستن دندان یا دندانی که به شدت فرسوده شده است.
  • برای پوشاندن دندان‌های بدشکل یا دندان‌هایی با تغییر رنگ شدید.
  • برای اهداف زیبایی مانند اصلاح طرح لبخند.
  • برای نگه داشتن بریج دندان در جای خود.
  • برای پوشاندن ایمپلنت دندان.
بیشتر بخوانید:  آشنایی با مقالات پزشکی زنان در دانشنامه پرشین دکتر

البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله روکش دندان چیست؟ را بخوانید.

معرفی انواع سکته های مغزی

1- سکته مغزی ایسکمیک

در این نوع از سکته بخشی از مغز جریان خون را از دست خواهد داد. این نوع، از شایع ترین انواع سکته می باشد که رگ مغز به وسیله لخته بسته خواهد شد. لخته خون ایجاد شده از بخش خاصی از بدن به مغز می رسد و اگر سرخرگی که خون به مغز می رساند بسته شود سکته اتفاق می افتد. رسوب چربی در شریان ها موجب ایجاد لخته خون و بسته شدن رگ های خونی خواهد شد. ممکن است بی نظمی در ضربان قلب نیز باعث ایجاد لخته خون شود. ضخیم شدن دیواره رگ های خونی می تواند به سکته مغزی بینجامد. پلاک های ساخته شده از کلسترول، چربی، کلسیم و غیره می تواند انعطاف رگ های خونی را از بین ببرد و موجب بروز سکته ایسکمیک شود.

علائم سکته مغزی ایسکمیک:

علائم بستگی به این دارد که کدام بخش از مغز شما تحت تأثیر قرار گرفته است. آنها می‌توانند شامل موارد زیر باشند:

  • بی حسی یا ضعف ناگهانی صورت، بازو یا پا، اغلب در یک طرف بدن
  • گیجی
  • مشکلات صحبت کردن یا درک دیگران
  • سرگیجه، از دست دادن تعادل یا هماهنگی، یا مشکل در راه رفتن
  • از دست دادن بینایی یا دوبینی
بیشتر بخوانید:  لب شکری یا شکاف لب و کام چیست و چگونه درمان می‌شود؟ + بررسی علل و علائم شکاف کام و لب

2- سکته هموراژیک یا خونریزی دهنده

در این نوع از سکته رگ مغز دچار پارگی خواهد شد و خون بافت های اطراف مغز را درگیر می کند و می تواند منجر به آسیب مغزی شود. این نوع از سکته نادر است و در صورتی که خونریزی شدیدی درون مغز رخ دهد متوقف کردن آن دشوار است و می تواند منجر به مرگ شود. این اتفاق زمانی می افتد که رگ خونی فرد تضعیف شود.

هموراژیک

علت شایع سکته های مغزی هموراژیک:

  • داروها به ویژه داروهای ضد انعقادی آمیلوئید آنژیوپاتی
  • ناهنجاری های عروقی شریان وریدی مغز (AVM)
  • ناهنجاری های فستیول شریان وریدی (AVF)
  • فشار خون بالا
  • آنوریسم مغزی

3- سکته کریپتوژنیک

عموما سکته مغزی بر اثر لخته شدن خون ایجاد می شود که جریان خون به مغز را مسدود می کند. در برخی موارد علیرغم آزمایش نمی توان علت سکته را تعیین کرد. سکته ای با علت نامشخص سکته کریپتوژنیک نامیده می شود. برای ادامه مطلب مقاله سکته مغزی چیست را بخوانید.

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا